Veganska bananpannkakor

 
 
 
Trevlig Caturday, Raturday och Saturday! Eller vad som nu passar dig :)
Idag vågade jag mig på bananpannkakor för första gången sedan jag blev vegan.
Vilken succé! Smakar precis som bananpannkakor med ägg.
 
På pannkakorna hade jag blåbär och Alpros Go On som är ett proteinrikt växtbaserat alternativ till kvarg.
Vill man ha lite efterrättskänsla kan man även äta dom med jordnötssmör och choklad- och hasselnötsspread. Vilket jag självklart också gjorde. 
 
Det här receptet hittade jag som så många andra recept genom att googla.
Mitt tips är därför att inte krångla till det för mycket om du vill äta vegansk. Tänk på vad du är sugen på och googla sedan ett veganskt alternativ. Det är väldigt sällan jag inte hittat ett veganskt recept på en vanligtvis animalisk rätt.
 
Nedan bifogar jag receptet på dom här veganska bananpannkakorna, annars hittar du länken till bloggen jag hittade dom på här. Det som jag adderat i smeten och som jag ofta gör när jag lagar pannkakor eller våfflor är kanel och kardemumma. Tycker det förhöjer smaken!
 
Till frukosten/brunchen festade jag även till det med Ultunaost.
Var faktiskt första gången jag testade den och blev glatt överraskad. Den smakade lite som cream cheese men med en intensivare smak. Riktigt god! Jag köpte den på Ica i Liljeholmen men ni hittar även andra återförsäljare här.
 
Recept Veganska Bananpannkaor
 
Ingredienser för 6 pannkakor motsvarande 2 portioner:
 
1 Banan
1 msk potatismjöl (fungerar även med 1 msk Maizena majsstärkelse)
2 dl havre- eller sojamjölk
1 dl vetemöl
Salt
 
Mosa bananen. Häll på vetemjöl, potatismjöl och 1 dl av mjölken. Vispa. 
Häll på resten av mjölken och en nypa salt. Vispa. 
Stek i mjölkfritt maragarin på medelvärme.
(Jag stekte i rapsolja då jag upplever att det blir krispigare kanter då)
 
<3
 
Recipe Vegan banana pancakes
 
"" Ingrediense for 6 pancakes:
 
1 banana
1 tablespoon potato flour (or 1 tablespoon corn starch)
1 cup oat drink  or  soy milk
1/2 flour
Salt
 
Masch the banana and then mix with flour, potato flour and 1/2 cup oat drink. Stir.
Pour the rest of the oat drink and a pinch of salt in the batter and stir some more.
Fry in milk-free butter or rapeseed oil.""
 
Mat
Caturday - Raturday - Saturday - Ultuna - Vegansk brunch - Vegansk frukost - Vegansk ost - Veganska bananpannkakor