Risotto med soltorkade tomater och champinjoner
Idag lagade jag risotto med soltorkade tomater och champinjoner till mina kollegor på jobbet.
Jag ville göra något som innehöll vegansk ost för att dom skulle få smaka på det. Vanligtvis brukar jag använda Violifes Prosociano med parmesansmak när jag gör risotto men dom hade inte den i affären så då köpte jag Astrid och Apornas Jeezly Orginal istället. Det blev också jättegott!
Får klura på vad jag kan laga för roligt nästa vecka.
Jag tycker att det är kul att variera mig så att kollegorna får testa så många olika veganska produkter som möjligt.
Här kommer iallafall receptet på Risotton.
Jag utgick ifrån receptet på Risentas rispaket men la till lite ingredienser och glömde vinet :P.
Ingredienser (4 portioner):
4 dl Avorioris (T.ex. Risenta)
1 tärning grönsaksbuljong
1/2 gul lök eller 2 schalottenlökar
1 dl vitt vin
1-2 dl riven ost
1-2 msk mjölkfritt smör (t.ex. Carlshamns mjökfria margarin)
Ingredienserna nedan kan man välja själv hur mycket man vill ha av varje:
Champinjoner
Soltorkade tomater
Salt, peppar
Citron
Oatly iMat Fraiche
Gör såhär (har i stortsett kopierat texten från paktet):
Hacka löken fint. Smält smöret i en kastrull och fräs löken och chaminjonerna mjuka. Häll i riset efter någon minut och fräs alltsammans glansigt under 2-3 minuter. Tillsätt vinet och buljongtärningarna. Späd med vatten i omgångar. Ta lite i taget så att riset får suga upp den vätskan som finns innan du häller på nytt. Koka på svag värme i ca 20 minuter tills riset är mjukt. Jag brukar alltid provsmaka några gånger under dessa 20 minuter för att inte riset ska bli för mjuk. Tycker det är godast lite al dente.
När riset är färdigt blandar du i osten, de soltorkade tomaterna (gärna hackade i mindre bitar), salt och peppar.
Toppa med citron och iMat Fraiche.
Till risotton kan du t.e.x. äta en sallad och/eller valfri vegobiff.
Smaklig måltid!