Visst är det mysigt med alla Kronärtskocksskivor såhär års!
:D
Nej men skämt åsido, förra året såg jag ett jättebra tips.
Nämligen vad som är ett bra alternativ till kräftor om man vill ha en "vegoskiva" istället för kräftskiva.
Det är även ett jättebra alternativ att ta med sig om man som vegan ska på kräftskiva. :)
Till Kronärtskockan (som du tillagar
såhär) kan du göra olika dipper.
Den enklaste är vanlig olivolja blandat med salt och eventuellt citron om du vill.
En annan god dipp är kronärtskockshjärtan mixade med olivolja, salt och peppar.
Även där kan du addera citron och även vitlök.
Mixa och krydda som du vill.
För dom som vill ha en ostbricka (bland annat jag) så är Ultunas cashewost jättegod.
Den är lite krämigare i smaken och påminner lite om en lyxigare cream cheese.
Annars finns det massor av goda alternativ.
Jag gillar även Violifes ostar och Astrid & Aporna.
Alla dessa ostar går att köpa i välsorterade matbutiker.
Ultunas ost kanske är lite svårare att hitta men jag köpte min på Ica i Liljeholmen.
Hoppas att du får en rolig Kronärtskocksskiva!
<3
"" Maybe you´ve heard of the crayfish parties ( in Swedish Kräftskiva) that we have in Sweden in the late summer.
As a vegan I like my crayfishs alive and happy in the sea so artichokes are a perfect vegan alternative.
In that way you can still host a party or attend a "Kräftskiva" with a good platbased alternative.
A really good tip!
As a dip for the artichokes (that you cook like this) I´ve mixed olive oil and salt (you can add lemon if you want)
and a mix with artichokehearts, olive oil, salt and blackpepper.
You can also add lemon and garlic.
Season it as you want :).
And why not make a nice cheese tray too.
So enjoy a nice swedish late summer party with a lot of artichokes! :) ""
Åh det lät riktigt gott med kronärtskockröra :)