Alexandra K

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så är jag förälskad i Alexandra Ks väskor och framförallt deras 1.5 Maxi Tote Bag och 1.4 Midi Tote Bag. Väskan på bilden är en 1.4 Almond Midi Tote Bag. Den är något midre än Maximodellen men är ändå inte liten. Alla väskor görs för hand enligt beställning och är unika med ett eget serienummer. 

Alexandra Ks väskor hittar du bl.a i deras webbshop eller på sajter som Avesu och Alltrueist.
Jag skulle bli så lycklig om dom öppnade butik i Sverige eller om t.ex varuhus som Åhléns eller NK tog in dom.
Att få in djurvänliga designerväskor i butik tror jag är jätteviktigt för att människor ska se att det finns fina alternativ till skinnväskor. Något som jag fått höra sedan jag var liten är att skinnväskor har bättre kvalitet och därför är dyrare. Det är inte sant, det finns många djurvänliga väskor med bra kvalitet. Dom är också dyra. Priset sitter inte i skinnet det sitter i designen och materialet och materialet behöver inte vara skinn för att vara bra.
 
Let´s spread the word! :)
 
 
Alexandrak - Alltrueist - Avesu - Cruelty free - Vegan

God Jul!

Jag vill passa på att önska er alla en riktigt fin jul och hoppas att ni får några extra dagars ledighet.
Igår inledde jag julen i en röd klänning från H&M och min nya Alexandra K väska.
Jag avgudar Alexandra Ks väskor. Välgjorda eleganta väskor med fina detaljer. Cruelty free såklart :).
 
Den här modellen heter 0.8 Blackberry och är köpt på Avesu. Det jag gillar mest är graveringen på den här väskan: "ANIMAL CRUELTY FREE AND VEGAN"
Jag lyckdes tyvärr inte få någon bra bild på det men IRL syns det tydligt. Perfekt om man vill göra reklam för djurvänligt mode ute på stan ;). 
 
Jag hade kollat in den här modellen på Alexandra Ks hemsida men när jag skulle beställa den var den borta ur sortimentet, jag vet inte om det är tillfälligt. Nu verkar den svarta tyvärr vara slut på Avesu också men dom  har kvar den i blått, än sålänge. Annars har Alexandra K massor med andra fina modeller. Min favorit är deras 1.4 och 1.5 Tote Bag. För er som följer mig på instagram har ni säkert redan sett min 1.4 Almond Midi Tote Bag. För er som missat den lovar jag att lägga upp bilder på bloggen nu i helgen. 
 
 
 
 
 
 
0.8 Blackberry - Alexandrak - Avesu - Cruelty free - HM - Vegan

Scrambled tofucado

 
 
Som jag saknat saknat äggröra!
Något som många frågar är varför jag som vegan vill äta mat som ser ut och smakar som kött, ägg och mjölk.
Sanningen är att jag tycker om animalisk mat. Inte det faktum att det kommer från djur utan det faktum att det är gott. Jag tycker att det smakar gott men det innebär inte att jag tycker att det är rätt att äta det. Därför äter jag sjukt goda substitut till ägg, kött och mjölk. Mitt senaste substitut heter scrambled tofucado vilket är en tofu och avokadoröra. Perfekt till frukost och brunch. Speciellt på rostad macka. Väldigt lik äggröra!
 
Ingredienserna i min tofucado är:
Tofu
Avokado
Oatly iMat matlagningsgrädde
Örtsalt
Svart salt
 
Smula tofun och rör ihop med avokadon och matlagningsgrädden. Mängd och konsistens bestämmer du själv.
Krydda sedan tofucadon med örtsalt och svart salt. Det svarta saltet är hemligheten i det här receptet eftersom att det luktar och smakar som ägg. Finns att köpa på Good Store.
 
Obs! Var försiktig med det svarta saltet, det räcker att ta ganska lite annars kan smaken lätt bli för mycket.
 
Enjoy ;)
 
 
Mat
Brunch - Vegan