Mamma Mia The Party

En av födelsedagspresenterna som Hans gav mig när jag fyllde år var en middag på
Mamma Mia The Party på Tyrol. Och jag älskade det <3
 
 
Redan vid ingången visste jag att jag skulle trivas.
Ljusslingor och klätterväxter är precis min typ av grej. :)
 
 
Jag tycker om att åka utomlands och får ofta resabstinens
på vintern och ja för det mesta under den mörka delen av året. 
 
Så att komma till en grekisk taverna där dom höjt temperaturen till typ 27 grader
var en dröm för mig!
 
 
Me so happy!
 
För er som är nyfikna på vad Mamma Mia The Party är
så är det en grekisk restaurang som byggts upp på Tyrol på Gröna Lund.
 
Där blir man serverad en trerätters middag och får samtidigt titta på en show med Abbamusik
som utspelar sig nere på "torget".
 
Hela atmosfären var helt fantastisk.
Dom hade byggt upp små affärer runt restaurangen
för att man verkligen skulle få känslan av att befinna sig på en grekisk ö.
 
 
Här sitter Hans och läser öns lokala tidning :D
 
Maten var jättegod och jag ska försöka få upp bilder på den sen. 
 
Utrymmet på min telefon tog slut här så dom bilderna ligger på Hans telefon ;).
 
Ett besök här rekommenderas starkt!
Abba - Mamma Mia - Mamma Mia The Party - Vegan Stockholm - Veganvänlig restaurang

Vegansk paj

 
Alla dagar är pajdagar! :)
 
 
Det här är mina favoritingredienser i min tofupaj <3
  
Basen är gjord på en färdig pajmix från Maizena.
Gott och enkelt!
 
Fyllningen är gjord på smulad tofu som jag värmt tillsammans med
iMat Fraiche (växtbaserad creme fraiche) och Kala namak som är svart salt och smakar ägg.
 
Jag steker sedan broccoli, marinerad tofu och vegansk bejkon från Astrid och aporna separat i en egen
stekpanna tillsammans med salt, peppar och vitlök tills de får färg. 
 
Slutligen blandar jag ner de olika ingredienserna i pajformen och toppar den med vegansk ost, t.ex. Violife,
och hemmagjord tofufeta  <3
 
Mat
Astrid och Aporna - Kala namak - Oatly - Tofufeta - Vegansk paj - Violife

Söndagsmiddag - Vegansk brunsås

 
Tips på veckans söndagsmiddag!
Vegobollar från Anamma med brunsås och stekt ris.
Det är min favoritbrunsås och receptet kommer från Vegokoll.
 
 
 Ris och vegobollar kanske inte är en supervanlig kombi men den är riktigt god och går snabbt att laga.
Det är bra när all min tid i stort sett går åt till att räkna matte :P.
 
Jag kommer ihåg hur min mamma berättade om hur min
farmor (eller om det var gammelfarmor) stod i köket varje  söndagen, hela dagen (!), för att förbereda en riktigt härlig middag.
 
Det låter så härligt att ha en sån tradition med en ordentlig
söndagsmiddag varje vecka. <3 
 
Ska försöka införa det när min mattekurs är slut ;).
Mat
Anamma - Lättlagad vegomat - Söndagsmiddag - Vegansk blogg - Vegobollar - Vegokoll