Midsommarafton - Picknick
Det har varit jätteskönt att vara långledig och få resa bort lite.
Jag behöver inte åka långt för att känna att jag går in i semesterlugn.
Att det blev ett så fantastiskt väder var också helt underbart.
Vi började midsommarafton med att äta picknick på en hembygdsgård där det anordnats traditionellt midsommarfirande med dans och lotteri.
Till picknicken lagade jag en tofu och avokadopaj toppad med soltorkade tomater.
Paj är ett så bra och smidigt alternativ när man till exempel ska äta picknick.
Sen är det ju även väldigt gott :).
Recept (8-10 portioner):
Ingredienser
2 pajmixer från Maizena
1 avokado
Naturell fast tofu (120 gram)
Marinerad fast tofu (240 gram)
2 dl iMat Fraiche
1 broccolihuvud
Spenat (ca 100-130 gram)
1 burk soltorkade tomater
Vegansk ost, t.ex. Jeezly Perfekt Pizza från Astrid och Aporna (1/2 förpackning)
1 tesked svart salt
1 tesked gräslök
Några skivor salladslök
Olja till stekning
1/2 fast buljongtärning
NoEgg, äggersättning motsvarande 2 ägg (finns även andra ersättningsalternativ)
Såhär gör du:
Följ anvisningarna på pajdegspaketet för att göra pajbotten klar.
Smula och värm tofun i en stekpanna tillsammans med det svarta saltet, spenaten, gräslöken, salladslöken och buljongtärningen.
Blanda med iMat Fraich och fyll sedan pajbotten.
Skär upp och stek broccolibuketterna i lite olja så att dom får yta men inte blir för mjuka.
Skär upp avokadon i bitar, blanda med broccolin och lägg över tofuröran.
Blanda äggersättningen och häll över pajen. Det går även bra att använda mer iMat Fraiche i tofublandningen istället.
Skär upp och stek den marinerade tofun och toppa pajen.
Riv den veganska osten och hacka upp dom soltorkade tomaterna och strö över.
Låt pajen grädda i ca 1 timme.
Känn efter med en gaffel när pajdegen är klar.
<3
"" It´s been really nice to have some days off and to go away to another city.
I don´t have to travel far to get a holiday feeling.
We´ve also had wonderful weather wich has been really nice.
We started the midsummer celebrations with a picknick.
Here in Sweden there´s always different midsummer arrangements where you can dance, play games and play on lotteries.
For the picknick I made a tofu and avocado pie with sundried tomatoes.
Pie is a great alternativ for picknicks. It´s easy to make, carry and eat.
And delicious too :).
Recipe (8-10 portions):
Ingredients
2 ready to mix pies from Maizena
1 avocado
Naturell hard tofu (120 gram)
Marinated hard tofu tofu (240 gram)
1 cup of plant based cream Fraiche
1 broccoli
Spinach (100-130 gram)
1 can sundried tomatoes
Vegan cheese
1 teaspoon black salt
1 teaspoon chive
A few slicies of onion
Oil for frying
1/2 firm vegetable stock broth
NoEgg, a vegan egg substitute (you can also use Another egg substitute)
Do like this:
Follow the instructions on the pie package to make the pie crust.
Crumble the natural tofu and heat it in a frying pan together with the black salt, spinach, chiv, onion and vegetable stock.
Then add the creme fraiche and put it on the pie crust.
Chop the broccoli and fry it in oil so that it gets some colour but don´t let it get to soft.
Cut the avocado in medium pieces and lay the pieces of avocado and broccoli on the tofu mixture.
Mix the egg substitute and pour ove the pie. You can add some more creme fraiche to the tofu mix instead of the egg susbstitute if you want.
Cut the marinated tofu and fry it. Then put it on the pie and add som grated vegan cheese and small pieces of sundried tomatoes.
Let it bake in the oven for about 1 hour on 200 degrees. (Instructions on the pie package)
Use a fork to feel if the pie crust is ready.
""
gott