Avokado och tofupaj
I tisdags drog jag igång vegantisdag på jobbet igen.
Jag inledde med en avokado och tofupaj som blev väldigt uppskattad. Vilket såklart gjorde mig jätteglad :).
Recept till 1 paj:
1 Maizena pajmix
Fyllning:
1 avokado
200 gram Tofu
1/2 dl Oatlys matlagningsgrädde
2 nypor svart salt (kala namak)
Örtsalt
1 vitlöksklyfta
1 liten påse babyspenat (65 gram) eller mer om man vill (OBS. spara några blad till dekor)
NoEgg 1 tsk blandat med 2 matskedar vatten vilket motsvarar 1 ägg
Dekor/topping:
1 dl riven veganost (t.ex. Violife)
1/2 burk soltorkadetomater
Körsbärstomater
iFraiche
Såhär gör du:
Följ anvisningarna på pajpaketet så att du har pajbotten klar för att tillsätta fyllningen och ugnen igång.
Smula tofun och skär upp avokadon i småbitar. Blanda sedan ner i en stekpanna och värm upp.
Krydda med kala namak och örtsalt.
Krydda enligt recept ovan eller efter smak.
Häll på havregrädden och rör om tills det liknar äggröra eller tofucado som jag kallar det :).
Stek 3/4 av spenaten i olja och vitlök.
Blanda sedan med tofucadon och häll i fyllningen i pajformen.
Vispa upp NoEgg-blandningen och häll sedan över pajen.
Strö över veganosten och ställ in i ugnen.
När pajen är klar brukar jag toppa med spenat, körsbärstomater, soltorkade tomater (hel eller i bitar) och iFraiche.
Eftersom den här pajen skulle med till jobbet väntade jag med iFraichen.



Det verkar härligt, jag har aldrig ätit avokado i paj förr :)